Kombinują jak konie pod górkę. Czyli zostanie albo O II FL kombi, albo może już O III? A jak nie to chca Rapida sprzedawać. VW dba, żeby w Skodzie był bałagan.
Zakończenie produkcji Octavii sedan
Zwiń
X
-
Będzie będzie bo to już jest oficjalnie zapowiedziane. Ja to się bardziej zastanawiam co będziez superbem, bo ta o3 ma być chyba raptem 4cm krótsza od aktualnego superba.Zamieszczone przez EnriquezA ja myślę, że OIII po prostu nie będzie... Miejsce O2 zajmie Rapid. No chyba, że następcę Superba nazwą Octavia a samego Superba wyeliminują, ale nie sądzę bo jakieś tam zdjęcia z liftingu Superba czasem gdzieś tam się pojawiają, w przeciwieństwie do OIII...
Komentarz
-
-
Re: ?
Bo kolega neoXs mieszka w Katowicach i tam obserwuje jakie auta poruszają się ulicami :lol:Zamieszczone przez plega dlaczego właśnie w Katowicach?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Dokładnie takZamieszczone przez zepter00Bo kolega neoXs mieszka w Katowicach i tam obserwuje jakie auta poruszają się ulicami :lol:Zamieszczone przez plega dlaczego właśnie w Katowicach?
Kiedyś królowały tutaj Pandy oraz Fiat SC. Octavii też bywało sporo i mimo, że jest ciut mniej to Skodę b. często widać. Jednak od 2 lat przybywa coraz to bardziej Chevroletów. Zresztą zobaczcie sobie Cruze'a
lub Aveo (classic + LPG wychodzi mega tanio).
Mam zatem nadzieję, że Rapid będzie w PL dostępny w cenie od max 40tys (czemu ciągle słyszę w głowie "maaaarzenia") i z możliwością instalacji LPG (do 1.2 chyba w Fabii się dało). Zaś O3 obstawiam, że zacznie się cenowo od 60tys.
Skoda bez czegoś jak Tour nie ma u nas racji bytu raczej.
Kupując OI Tour się nieco wkur**łem, że 2 miesiące później pojawił się Tour2. Ale po przeliczeniu wyszło mi, że musiałbym zapłacić 5tys więcej, a na to mnie już nie byłoby stać (autko + ubezp + zakup zimówek = kasa dosłownie na styk). Zatem o O2FL mógłbym pomarzyć. Więc niech Rapid będzie cenowo osiągalny :P
Komentarz
-
-
No i właśnie po tyg. wkurzania się stwierdziłem dokładnie to samo co TyZamieszczone przez słońi masz fure konstrukcyjnie z lat 90 tych-sprawdzoną przejechanymi milionami kilometrów przez setki tysięcy egzemplarzy-czyli najzajebistszą jaką można sobie wyobrazicZamieszczone przez neoXsKupując OI Tour się nieco wkur**łem, że 2 miesiące później pojawił się Tour2
Zatem dopóki nic się nie będzie poważnego działo to nie zmieniam autka.
Komentarz
-
-
Raczej marzenia.Zamieszczone przez neoXsMam zatem nadzieję, że Rapid będzie w PL dostępny w cenie od max 40tys (czemu ciągle słyszę w głowie "maaaarzenia")
Obstawiam min 45-47 za golasa do nawet 75-80 za diesla wypasa.
Tu raczej ceny będą wyższe (może 3-4 klocki mniej od dzisiejszego cennika Jetty)Zamieszczone przez neoXsZaś O3 obstawiam, że zacznie się cenowo od 60tys.
więc od 65 za golasa do 95 za dizla wypasa.
Komentarz
-
-
Niemożliwe wtedy nowy Tour byłby zbyt dużą konkurencją dla wchodzącego niedługo Rapida.Zamieszczone przez słońDziś w radiu usłyszałem reklamę w której przemiły pan zaprasza do salonów Skody aby tam zapoznać się z ofertą na Octavię Tur z LPG już od 53kpln.Czyżby O2FL stała się już O2fl TOUR?????
Komentarz
-
-
Obecna O II FL NIE STANIE się O II Tour . Wogóle nie bedzie juz czegoś takiego jak O II Tour ! Tę lukę wypełni własnie Rapid.
A wiec gama modelowa Skody bediz esię przedstawić następująco: Citygo, Fabia, Yeti, Rapid, Octavia III, Superb.
Żródła mam sprawdzone i dobre - te same które podawały 2 lata temu ze O III będize autem segmentu D i te same które na 1,5 roku przed wprowadzeniem O II Tour podawały że bedzie to O II z przed l liftu
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
To ja teraz mam pytanie czy Rapid , nowa fabia i nowa octavia będzie z tych samych części co bliźniacze modele z vw, pytam bo kiedyś przeczytałem informację podana przez bodaj prezesa vw że nowe modele skody owszem będą na tych samych płytach co odpowiedniki z vw ale podzespoły już będą inne (tańsze/gorsze). Więc pozostaje pytanie jak to będzie w praktyce, już ktoś pisał że rapid to jest płyta ale obecnego polo a nie tego co pewnie wejdzie za dwa lata.
Komentarz
-
-
Nie mam nic przeciwko temu pod warunkiem, że taki Rapid będzie w rozsądnej cenie. W sumie zobaczymy co Skoda wymyśli, to obecnie takie być albo nie być na PL rynku gdzie rządzi cenaZamieszczone przez BigObecna O II FL NIE STANIE się O II Tour . Wogóle nie bedzie juz czegoś takiego jak O II Tour ! Tę lukę wypełni własnie Rapid.
A wiec gama modelowa Skody bediz esię przedstawić następująco: Citygo, Fabia, Yeti, Rapid, Octavia III, Superb.
Żródła mam sprawdzone i dobre - te same które podawały 2 lata temu ze O III będize autem segmentu D i te same które na 1,5 roku przed wprowadzeniem O II Tour podawały że bedzie to O II z przed l liftu
Komentarz
-
-
dokładnieZamieszczone przez neoXsto obecnie takie być albo nie być na PL rynku gdzie rządzi cena
teraz wyniki śrubował tour bo miał gaz za free i sporo się tego w 2 lata sprzedało. do tego o2 fl miała dobrą cenę w porównaniu do konkurencji ( wielkość-cena )
teraz gdy octavia podrośnie to i cena podrośnie ale dla sporej części ludzi mniej interesujących się motoryzacją od nas to dalej zostanie taka sama octavia tylko z wyższą cena i może nie być już tak różowo jak kowalski pomyśli sobie " poszaleli jeszcze rok temu octavia kosztowała 55 ty a teraz 65" i nie będzie chciał kupić. do tego część ludzi ( znam to z autopsji) do dziś nie rozróżnia o2tour od o2fl co dalej dla nich będzie mylne że octavie można było kupić za 39 tys ( bo takia była cena na poczatku za 1.4 golas ale w reklamach to chodziło) a nie teraz za 65 (bo mniej wiecej pewnie taka cena będzie wyjściowa)BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
ja się nie martwię bo nie mam czym ;PZamieszczone przez Enriqueznie martw się, Ci co będą naprawdę chcieli kupić to będą wiedzieć o co chodzi
od tego są sprzedawcy, żeby to wyklarować.
pisze jak jest po rozmowach z ludzmi którzy mało sie orientują w motoryzacji i czasami sam się dziwie jakie to im przemyślenia wychodzą
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-

Komentarz